У 2019 році перевірку харчових продуктів проводитимуть раз на три місяці – Держпродспоживслужба

Дата публікації: 23-07-2018 - 17:28

У 2019 році Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) проводитиме перевірку харчових продуктів, які швидко псуються, раз на три місяці. Про це в блозі на АgroРolit.com. розповів голова Державної служби України з питань безпечності харчових продукті та захисту споживачів Володимир Лапа.

Він зазначив, що новий закон дає таку можливість.

"Ми зараз вже опрацьовуємо відповідні документи на рівні підзаконних актів і до 1 грудня плануємо опублікувати план контролю на наступний рік, де буде більш висока частота перевірок", - зазначив Лапа.

Лапа наголосив, що харчові продукти перевіряти раз на 2 роки – це не зовсім правильно.

"Європейська практика, якщо високий ступінь ризику (риба, продукти тваринного та м’ясного походження) – перевіряти раз на 3 місяці, якщо менший – раз на півроку тощо. Ми сподіваємося що так само буде і в нас із наступного року", - зауважив він.

Ukrainian

Читати ще