Держпродспоживслужбою проведено більше 600 тисяч досліджень для забезпечення епідемічного благополуччя населення

Дата публікації: 26-01-2018 - 17:51

У 2017 році територіальні органи Держпродспоживслужби в ході здійснення державного нагляду (контролю) проводили моніторингові дослідження харчової та нехарчової продукції за чотирма напрямами діяльності Служби: 

  • дотримання законодавства про захист прав споживачів та ринковий нагляд;
  • дотримання санітарного законодавства для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення;
  • дотримання суб’єктами господарювання вимог щодо безпечності харчових продуктів та окремих показників якості; у сфері карантину рослин та заходів встановлення фіто санітарного стану об’єктів.

За повідомленням Держпродспоживслужби, такі моніторингові дослідження проводяться з метою запобігання або зменшення ризиків виникнення спалахів інфекційних хвороб, отруєнь громадян, розповсюдження інфекційних хвороб, недопущення порушень санітарного законодавства та попередження надходження в обіг неякісних продуктів харчування і промислових товарів. Наразі результати моніторингових досліджень на центральному рівні вже узагальнені та проаналізовані за всіма напрямами.

Так, було проведено 1 627 незалежних експертиз в ході здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів та ринковий нагляд. В рамках державного нагляду за дотримання санітарного законодавства для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення було проведено понад 612,3 тис. лабораторних та інструментальних досліджень, випробовувань, вимірювань та експертиз. У сфері дотримання суб’єктами господарювання вимог щодо безпечності харчових продуктів та окремих показників якості було проведено майже 70 тис. лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів. У сфері карантину рослин та заходів  встановлення фіто санітарного стану  об’єктів було проведено майже 1,4 млн лабораторних досліджень.

Ukrainian

Читати ще