Україна – у процесі перемовин щодо просування вітчизняної продукції на іноземні ринки із 30 країнами. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа на ХІV Міжнародній конференції «Птахівництво-2018», яка триває у м. Трускавець Львівської області, повідомляє прес-служба відомства, передає agropolit.com.
Встановлення єдиних правил державного контролю за ідентифікацією і реєстрацією тварин у господарствах, які займаються тваринництвом, а також домашніх тварин дозволить врегулювати ряд питань, серед яких поширення АЧС. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа у своїй колонці «Економічної правди».
3 вересня до України з візитом прибула делегація інспекторів Королівства Саудівська Аравія з метою оцінки системи контролю за вирощуванням живої великої та дрібної рогатої худоби (овець) з метою можливості експорту на ринок КСА, повідомляє Держпродспоживслужба.
Максимум скільки може тримати домогосподарство, а не маленька товарна ферма, це – 10-15. Інакше це перетворюється на ферму. Про це у екслюзивному інтерв'ю AgroPolit.com «Володимир Лапа: Іноді складно зрозуміти, чого більше – продукції чи льоду» заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
На цьому наголосили учасники колегії за результатами роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перше півріччя 2018 року, яка відбулася 24 липня під керівництвом Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та за участю Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка, Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука, заступника Голови Держпродспоживслужби Анни Андрущак, керівників головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та місті Києві, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, директорів державних науково-дослідних контрольних інститутів, ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин», ДП «Укрветсанзавод», керівників основних структурних підрозділів Держпродспоживслужби, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
У 2019 році Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) проводитиме перевірку харчових продуктів, які швидко псуються, раз на три місяці. Про це в блозі на АgroРolit.com. розповів голова Державної служби України з питань безпечності харчових продукті та захисту споживачів Володимир Лапа.
В українських супермаркетах дуже часто продають м'ясні продукти, фактичний склад яких не відповідає змісту маркування. Таку інформацію з посиланням на заяву голови Держпродпотребслужби України Володимира Лапи підтвердили УНН в прес-службі відомства.
4 квітня набув чинності Закон України, який дозволяє проводити перевірки бізнесу позапланово. Про це в блозі «ТОП-5 тез голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи про систему контролю в Україні» на АgroPolit.com повідомив очільник відомства.