Вітчизняні сири стали незатребуваними

Дата публікації: 25-10-2017 - 15:09

Черговий спад споживчого попиту на свою продукцію фіксують підприємства Херсонщини, що спеціалізуються на переробці молока.

Особливо погані справи з твердим сиром – обсяги його реалізації буквально за півтора-два місяці впали на 15-20 відсотків, стверджують переробники.

І тут справа не тільки в зниженні купівельної спроможності населення, а ще й у загостренні конкуренції - «експансії» на ринок України твердих сирів з Польщі та країн Балтії.

Їх вартість коливається в межах від 140 до 220 гривень за кілограм, що не надто відрізняється від роздрібної ціни твердих сирів вітчизняного виробництва.

Причому багато покупців, у яких є гроші на такі делікатеси, вже надають перевагу сирам з ЄС. На їх переконання, туди не пхають, як у нас, жири з пальмового масла, та іншу небезпечну для здоров'я «хімію».

Ukrainian

Читати ще