Свинарі з регіонів, які перебувають у карантинній зоні, продовжують розводити свиней, але зізнаються, що виснажені психологічно.
Фермери побоюються, що в разі спалаху хвороби вони позбудуться доходу і, швидше за все, стануть банкрутами. Тоді як деякі протягом останніх років постійно розширювали і модернізували виробництво.
Свинарі дотримуються правил біобезпеки. У рамках групи виробників свинарі купують дезінфікуючі засоби і килимки за нижчими цінами, а деяким малим господарствам пропонують придбати спецзасоби у кредит.
Представники аграріїв згодні з тим, що у значній мірі у поширенні АЧС винні люди. Однак це не змінює того факту, що до сих пір найбільшу загрозу несуть кабани. Фермери висловлюють думку, що відстрілу кабанів практично немає: звіти мисливців містять більш ніж скромні цифри, а у деяких клубах досі є заборона на проведення відстрілу.