В Україні впав ринок м'ясних консервів

Дата публікації: 31-10-2017 - 13:56

Ринок м'ясних консервів падає в Україні вже кілька років. Основні причини дві. Перша - втрата російського ринку збуту. Друга - споживча (українці частіше купують сире м'ясо або ковбасні вироби).

Про це повідомляють аналітики компанії Pro-Consulting.

«Падіння ємності ринку зафіксували ще в 2015 році. Справа в тому, що виробники працювали в основному на експорт. В цей же час в Україні стали менше завозити імпортної м'ясної продукції. В результаті показники експортно-імпортного балансу покращилися, але обсяг внутрішнього ринку просів. Для порівняння в 2015 році м'ясопереробні підприємства виробили 119,69 тис. тонн продукції, в 2016 році - 90,36 тис. тонн. Тренд продовжився і в 2017 році, коли виробництво м'ясних консервів впало на 11,12% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року», - розповіли в компанії.

Експерти додали, що ключовою причиною спаду виробництва м'ясних консервів стало нарощування обсягів виробництва ковбасних виробів, які почали займати частину ніші ринку м'ясних консервів.

«Крім цього скоротився випуск замороженого м'яса птиці, яке використовують для приготування консервів, в зв'язку з тим, що збільшилися обсяги випуску свіжого і охолодженого м'яса. Крім того, багато споживачів вважають за краще купувати свіже м'ясо і самостійно робити тушонку. Таким чином, основних причин падіння ринку дві. Перша - втрата російського ринку збуту. Друга - споживча, так як українці частіше купують сире м'ясо або ковбасні вироби», - сказали в компанії.

Ukrainian

Читати ще