Найбільш помітна відсутність контролю у молочній галузі. Фальсифікується як вершкове масло і молоко, так і сметана.
Продукти розбавляють пальмовою олією, в дитячому харчуванні знаходимо антибіотик.
Про це повідомляє agronews.ua.
Імпортери, в тому числі європейські, масово збувають на українському ринку неліквід.
«Українці ментально сприймають імпортне як якісне. А насправді перевірені нами польські сири на 100% виявились фальсифікатом. Вся продукція в різному відсотковому складі містила жири немолочного походження. Супровідної документації немає: ні паспорту якості, ні митної декларації, ні транспортної накладної. Все це контрабанда, — каже Гончар. — Чому продукція незаконно потрапляє на наш ринок, це вже питання до служби безпеки».
Серед української продукції фальсифікату виявили майже 50%, щороку його стає все більше, додав Гончар.