Українське сало за рік зросло в ціні на 80 %

Дата публікації: 23-02-2018 - 16:48

За даними експертів  в Україні за рік усі види м’яса стали дорожчими від 29 % до 80 %

Рекорд у зростанні ціни встановило сало, воно дорожче на 80 %, свинина зросла в ціні на 55 %. Про це повідомляє УНН.

У порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39 грн/кг, а сало — 32 грн/кг.

«На кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 грн, свинини — за 110 грн, філе курятини — за 92 грн, варену ковбасу — за 83 грн, сала — за 72 грн, а тушку курки — за 55 грн», — повідомив експерт. 

За його словами, індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40 %. Його вартість на кінець січня 2018 р. становить 529 грн, тоді, як рік тому вона становила 377 грн. Сало та свинина б’ють цінові рекорди вже другий рік поспіль. Фахівці пов’язують це з епідемією АЧС у країні

Ukrainian

Читати ще