Українці на 15% зменшили споживання продуктів із пальмовою олією

Дата публікації: 04-05-2018 - 14:15

Українці на 15% зменшили споживання продуктів харчування, які містять пальмову олію, повідомляє agropolit.com.

За оцінками експертів, найбільше українці споживають пальмової олії у молоковмісних продуктах. За минулий рік у переробку надійшло 4 млн т молока, із них певна частка - це молоковмісні продукти (там використовується пальмова олія).

Так, за оцінкою директора аналітичного агентства «Інфагро» Василя Вінтоняка, українці зменшили на 15% споживання сирних продуктів, бо вже знають, що це таке, відчули різницю з натуральним молоком.

Виробництво сирних продуктів у нас сягає до 70 тис. т. У переробку надходить 4 млн т молока, з яких 1 млн т у молочному еквіваленті вивозиться з України. 25-27 тис. т продається на внутрішньому ринку молочної продукції. Спредів – близько 25 тис. т. Це найбільш ємні продукти, які містять замінники молочних жирів. Виробництво сиру в нас сягає близько 100 тис. т (за винятком сирних продуктів). Загалом за минулий рік жирних сирів - 207 тис. т разом із сирними продуктами. Майже половина продукції сирної групи в Україні виробляється із використанням пальмової олії», - зазначив Вінтоняк.

Ukrainian

Читати ще