Українським виробникам яловичини доведеться пройти європейські перевірки.
Щоб вийти на європейський ринок, українські підприємства з виробництва яловичини мають пройти інспектування за європейськими стандартами. Тож для оцінки системи державного контролю безпечності виробництва яловичини, планується прибуття в Україну місії Генерального Директорату з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Європейської комісії. Статися це може вже у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
Українські виробники зацікавлені у відкритті нових ринків. За словами голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи 4-5 підприємств уже навіть готові пройти європейську перервірку.
Нагадаємо, що Україна і Китай погодили протокол інспекційних, карантинних та ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України до Китайської Народної Республіки, що відкриває шлях для цієї продукції на ринок Китаю.