Учені Національної академії аграрних наук розробили та передали на державну реєстрацію перші вітчизняні діагностичні тест-системи для виявлення ДНК небезпечних хвороб тварин. Про це заявив Президент НААН Ярослав Гадзало в інтерв’ю «Правда народу», повідомляє agronews.ua.
Технології не стоять на місці, як і зростання чисельності населення Землі. Вчені вдосконалюють методики, щоб зробити штучне м’ясо доступним і вивести його на ринок в найближчі кілька років, повідомляє agronews.ua.
Вчені з канадського Університету Макмастера представили пластир Sentinel Wrap з прикріпленими біосенсорами, які можуть за специфічними ділянками ДНК сальмонели і кишкової палички визначити, чи заражене м'ясо. Вчені опублікували свою роботу в журналі ACS Nano, повідомляє agronews.ua.
Вчені з Единбурзького університету в Шотландії планують «поліпшити» корів, які дають молоко. Це хочуть зробити з метою збільшення якості та кількості молока, м’яса яловичини.