2020 рік стане одним з найменш продуктивних для світового свинарства. Хоча виробництво свинини дещо зросте в ЄС та США, зменшення продукування цього виду м’яса в Китаї досить серйозно вплине на глобальний ринок.
За період від початку 2019 року через АЧС країні втратила близько 170 тис. свиней. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа.
Процес налагодження експорту свинини до КНР, ініційований Асоціацією тваринників України, просувається вперед: чекаємо на аудит від китайської сторони.
2019 рік може стати переломним у розширенні експортних можливостей для вітчизняних свинарів. У зв’язку з масовим поширенням африканської чуми свиней у Китаї, в української продукції може з’явитися новий потужний імпортер.
Висока собівартість живих товарних свиней призводить до перевитрат на виробництво свинини в Україні у розмірі до 8 мільярдів гривень щорічно, і, як наслідок, підвищення цін на цей вид м'яса в роздрібному продажу та зниження споживання свинини українцями у два рази менше фізіологічної норми, пише AgroReview.
У 2018 році Україна подала заявку на право експорту свинини та яловичини до країн ЄС. Як заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, раніше цього не робили через нестабільну ситуацію з АЧС в Україні та низку організаційних моментів. У 2018 році ситуація з АЧС поліпшилася і виникли всі передумови для експансії української свинини та гов'яди на ринки ЄС
Українські виробники свиней і свинини ось уже кілька років поспіль несуть серйозні збитки через недобросовісну конкуренцію у зв'язку з контрабандою в країну польського м'яса. Про це повідомляє Agroportal.