У січні-травні в Україні виробництво молока та вершків незгущених (жирністю від 1% до 6%) зросло на 1,6%, порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 195 тис. тонн. Про це свідчать дані Державної служби статистики України, передає УНН.
В Україні активно розвивається фальсифікація молочної продукції. У галузь прийшли «брудні» технології, а маркування товарів часто не відповідає їх реальному складу.
За підсумками десяти місяців поточного року Україна поставила молочних продуктів на зовнішні ринки на суму $225,6 млн, що на 73,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Станом на 10 листопада з початку року подорожчали більш ніж 90% соціальних продуктів харчування. При цьому всі види молочної продукції стали дорожчими більш ніж на 17%.
Українські виробники свіжої молочної продукції продовжують відчувати труднощі з реалізацією продукції. Це й не дивно, адже саме у жовтні відбулося найбільш масове та суттєве збільшення цін на свіжі молочні продукти.
Україна за підсумками січня-вересня 2017 року поставила на зовнішні ринки 6,563 тис. тонн сирів, що на 19% вище показника за аналогічний період 2016 року.