Чому ростуть ціни на курятину та яйця

Опубликовано bashun - 20-11-2017 - 13:08

У 2015 році торгова піраміда перевернулася — в «голові» стали виробники, а інколи — й постачальники. 

Про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в інтерв’ю «Сьогодні українці вибирають не між коробкою еклерів чи тортиком із вишенькою, а між молоком і гречкою» AgroPolit.com.

За словами Дорошенко, не можна сказати, що ціна зростає одночасно на всіх ринках.

«Окремо зростає курятина — говоримо про «Миронівський хлібопродукт». Окремо ростуть ціни на яйця — тут UkrLandFarming із Бахматюком. Окремо виробництво свинини, де вплив мають декілька великих гравців, але ринок розбитий дуже сильно. Виробництво сала — це взагалі роздріб. Сало стало лідером року зі зростання ціни. І ціни продовжують коливатися. Свині так швидко не бігають, як скаче сало», — зазначив генеральний директор Асоціації.

Крім цього він нагадав ситуацію з сумнозвісною гречкою.

"Шалений ажіотаж створили не виробники і не торгівля, а компанії-посередники, які закупили значну частину врожаю й диктували ціни. Цього року ціну на курятину диктував виробник. Але питання не в тому «хто?». Держава має функцію контролю і відповідає за створення конкуренції. Тому проблема в тім, що держава просто не створює здорової конкуренції", — підсумував Олексій Дорошенко.

Ukrainian

Читать еще