Голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар виступила на круглому столі «Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу», висловивши позицію АТУ з ключових проблем м'ясної галузі.
AgroPolit.com у рамках проекту #АгроЗакониПідМікроскопом разом з Асоціацією тваринників України (АТУ) вивчив очікування гравців галузі та подає 5 ключових законопроектів, прийняття яких очікує галузь. Наразі вони припадають пилом у шухлядах парламенту, а мали б працювати на благо виробника і захист споживача.
Хоча ще невідомо, як АЧС поширюватиметься в найближчі місяці, проте зрозуміло, що масштаби потенційного зростання попиту і потенційного ризику зараження, можливо, ніколи не були більш значними, ніж зараз, повідомляє pigua.info.
Вартість м'яса в Україні з початку поточного року зросла майже на чверть, зокрема, яловичина подорожчала на 30%, а свинина - на 15%, повідомила прес-служба консалтингової агенції Pro-Consulting, передає Уніан.
З початком осені ціни, як і прогнозували «Вести», стрімко полетіли вгору. Найбільше подорожчання вдарило по так званому борщовому набору, але незабаром цінники зміняться також на хліб і на сало, повідомляють Вести.
Цього року Одещина може похизуватися грандіозними показниками з виробництва сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє головне управління статистики в Одеській області, передає agronews.ua.
На відміну від нинішніх погодних умов, на ринках свиней в ЄС настрій досить прохолодний. З боку м'ясопереробних підприємств попит на свиней дуже стриманий, при цьому обсяг пропозиції досить високі, повідомляє pigua.info.