Вартість м'яса в Україні з початку поточного року зросла майже на чверть, зокрема, яловичина подорожчала на 30%, а свинина - на 15%, повідомила прес-служба консалтингової агенції Pro-Consulting, передає Уніан.
Експорт м’яса та м’ясопродуктів (у перерахунку на м'ясо) у січні–серпні 2018 року склав 258 тис. тонн (+6% до аналогічного періоду 2017 року), імпорт — 180 тис. тонн (+41%). Про це повідомляють аналітики Економічного Дискусійного Клубу (ЕДК), передає agravery.com.
Обсяг виробництва м'яса в Україні в січні-червні 2018 року становив 1,78 млн тонн (у живій вазі), що на 0,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомила Державна служба статистики, передає Уніан.
Найактивніше серед всіх сортів м'яса в Україні виробляється курятина, споживання якої зростає з кожним роком – продукція вітчизняних птахофабрик користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Українська свинина практично повністю забезпечує внутрішній ринок. Її експортний потенціал обмежений через поширення АЧС. А яловичина є найдорожчим і трудомістким видом м'яса. Вона займала в 2017 році всього 5,2% в об’ємі українського м'ясного випуску, пише Pro-Consulting.
В Україні розпочала роботу місія Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров'я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE), яка здійснить аудит системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та продуктів отриманих з нього, які призначені для експорту до Європейського Союзу.