В Україні подорожчали свині живою вагою

Дата публікації: 23-03-2018 - 11:48

У другій половині березня ринок живця свиней відчув деяке пожвавлення. Така активізація слугувала позитивним сигналом при формуванні цін поточного тижня. Так, деякі постачальники свиней забійних кондицій змогли підвищити котирування на 0,5-1 грн/кг відносно попереднього тижня. Внаслідок цього середньоринкова позначка піднялася до 46,7 грн/кг, повідомляє agronews.ua.

За свідченнями м’ясопереробників, які цього тижня в основному закуповували сировину по 46-47 грн/кг, наступного тижня очікується продовження висхідного руху цін. За їх прогнозами у ході підготовки переробників до Великодня кілограм свинини живою вагою може сягнути позначки 48 грн/кг вже наступного тижня. Представники м’ясопереробних підприємств зазначають, що наявна на ринку пропозиція живця в окремих регіонах дещо менша за очікувану. Це формує передумови для напруженішої торгівлі у кінці місяця та підйому цін.

Хоча деякі заготівельники цього тижня дещо збільшили обсяги закупівлі, в тих регіонах країни, які найбільше потерпали від «весняних» завірюх, м’ясопереробники були вимушені «перенести» партії на кінець березня. Тож такий перерозподіл живця також матиме вплив на співвідношення попиту-пропозиції свиней забійних кондицій. Чинником, який дещо вповільнюватиме ріст цін на українську свинину буде і наявність пропозиції дешевшої імпортної продукції як європейського, так і канадського походження.

Водночас, м’ясопереробники зазначають, що цьогорічна реалізація м’яса на Великдень може дещо поступатися минулорічній: у 2017-му свято припало на травневі вихідні, а теплі погодні умови сприяли одночасному початку пікнікового сезону. З іншого боку, цьогоріч ці події відокремлені, що загалом дає українцям більше приводів посмакувати свининою.

                   Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2015-2018 рр.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2015-2018 рр.

 

Ukrainian

Читати ще