У вересні суттєво подорожчали яйця та м'ясо

Дата публікації: 10-10-2017 - 13:50

Вересень, як і прогнозували експерти, став місяцем суттєвого подорожчання м’яса і яєць. 

За даними Держстатистики відбувся значний стрибок цін на м'ясні та молочні продукти.  

Сало додало за вересень 8,7 грн/кг, вершкове масло — 5 грн/кг, яловичина — 3,2 грн/кг, яйця — 2,5 грн/10 шт, варена ковбаса — 2,5 грн/кг, свинина, куряча тушка і м’який сир — 1,5 грн/кг.

«На кінець вересня кілограм сала в середньому по Україні коштував 60 грн, вершкове масло — 149,2 грн, яловичина — 111,2 грн/кг, яйця — 19,4 грн за десяток, ковбаса варена — 72,7 грн/кг, свинина — 102,9 грн/кг, куриця у тушці — 55,4 грн/кг, сир жирністю 9% — 96,1 грн/кг», — зазначають експерти.

Найбільше подорожчало сало на Одещині — майже на 24 грн/кг, вершкове масло — на Кіровоградщині — на 13,8 грн/кг, яловичина — на Одещині — на 11,4 грн/кг, яйця на Хмельниччині додали 4,3 грн на одному десятку, варена ковбаса — у Запорізькій області — 9,6 грн/кг, свинина — у Одеській області — 11грн/кг, куряча тушка — у Кіровоградській області — 3,6 грн/кг та м’який сир — у Львівській області — 4,4 грн/кг. 

Ukrainian

Читати ще