Товарообіг між Україною та Республікою Корея склав $591,47

Дата публікації: 06-02-2018 - 17:46

В структурі українського експорту домінувала аграрна продукція, представлена, здебільшого, зерновими. Поставки інших аграрно-продовольчих товарів були незначними.

За даними Державної служби статистики України, за 11 місяців 2017 року товарообіг між Україною і Республікою Корея склав $591,47 млн, позитивне сальдо України — $8,15 млн повідомляє ProAgro.

В структурі українського експорту переважала аграрна продукція, але здебільшого, вона була представлена поставками зернових, які склали 52,2% експортної вартості. Поставки інших товарів були незначними.

Основною перешкодою для диверсифікації експорту продовольства до Республіки Корея є відсутність дозволу компетентних південнокорейських органів на поставку продукції тваринництва з України. Зараз триває сертифікація української молочної продукції та продуктів птахівництва. Це доволі тривалий та багатоетапний процес.

На жаль, у 2017 році експортна оцінка м’яса птиці була призупинена у зв’зку з поширенням пташиного грипу в Україні, але нещодавно роботу було відновлено.

Ukrainian

Читати ще