У 2018 році Україна подала заявку на право експорту свинини та яловичини до країн ЄС. Як заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, раніше цього не робили через нестабільну ситуацію з АЧС в Україні та низку організаційних моментів. У 2018 році ситуація з АЧС поліпшилася і виникли всі передумови для експансії української свинини та гов'яди на ринки ЄС
Яловичина займає третє місце за часткою у виробництві основних видів м'яса в Україні. Найбільше в нашій країні випускається м'яса птиці. Продукція вітчизняних птахофабрик користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Українська свинина практично повністю забезпечує внутрішній ринок. Її експортний потенціал обмежений через поширення АЧС. Яловичина є найдорожчим і трудомістким видом м'яса. Вона займала в 2017 році всього 5,2% в обсязі українського м'ясного випуску, повідомляє pro-consulting.ua.