Реалізація концепції розвитку фермерства і кооперації створить нові робочі місця

Дата публікації: 28-03-2018 - 10:50

Реалізація Концепції розвитку фермерських господарств та с/г кооперації на 2018-2020 роки є інструментом забезпечення сталого економічного зростання сільських громад через розвиток аграрного підприємництва. Адже більшість людей, які живуть у сільській місцевості, зайнята саме у сільському господарстві, з яких понад 90% – малі виробники, фермери та господарства населення, повідомляє agronews.ua.

Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час семінару «Актуальні проблеми сільського розвитку, шляхи їх вирішення» 26 березня у Сєвєродонецьку.

«Політика сільського розвитку спрямована на поліпшення якості життя та економічного благополуччя сільського населення, зокрема, через підвищення зайнятості в сільській місцевості. На виконання цих завдань було розроблено Концепцію, яка передбачає основні напрями фінансової підтримки як: тваринництво, садівництво, здешевлення кредитів та підтримка кооперації», - підкреслив Віктор Шеремета.

До очікуваних результатів виконання Концепції належать – збільшення частки фермерських господарств у виробництві валової продукції сільського господарства до 12%, збільшення кількості кооперативів на 40-50 одиниць (в Україні зареєстровано 1125 кооперативів, з яких діють – 610), збільшення площі сільськогосподарських угідь під вирощення та виробництво органічної продукції на 10%, збільшення поголів'я ВРХ у фермерських господарствах на 2,5 %, збільшення площ багаторічних насаджень у фермерських господарствах на 15 % тощо.

Окрім того, система інструментів політики сільського розвитку містить не лише заходи із підтримки малого виробника, сприяння розвитку кооперації, підтримки розвитку фермерства та молодих фермерів, трансформації ОСГ в організовані форми господарювання. Також вона спрямована на формування інформаційного забезпечення, розвитку системи дорадництва в Україні, залучення малих виробників за досвідом інших країн до забезпечення потреб шкільного харчування, в першу чергу фруктів, овочів, молока, поширення органічного виробництва та інше.

Ukrainian

Читати ще