При Мінагрополітики пропонують створити новий підрозділ з продовольства

Дата публікації: 17-05-2018 - 13:54

Комітет АПК при Торгово-промисловій палаті України (ТПП) ініціював створення в структурі Міністерства аграрної політики та продовольства нового підрозділу — Директорату продовольства, інновацій та схем якості. Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати України за інформацією agravery.com.

Зазначається, що до функціоналу нового департаменту будуть входити оновлені напрямки координації державної політики у сфері харчової промисловості, а також забезпечення продовольчої безпеки держави.

«Забезпечення сталого, ефективного, збалансованого і пропорційного розвитку харчової та переробної промисловості є одним з головних завдань державної економічної політики, реалізація якого виступає основною умовою забезпечення не тільки потреб внутрішнього ринку, а також формування потужного експортного потенціалу», — зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Наразі єдиним структурним підрозділом, що займається формуванням та реалізацією державної політики в харчовій промисловості України — є Департамент продовольства (самостійний структурний підрозділ в складі Міністерства аграрної політики та продовольства України).

«На нашу думку, така структура в Мінагрополітики дійсно потрібна. Створення такого директорату, це, в першу чергу, вимога ЄС. Враховуючи сучасні тренди розвитку сфери виробництва, постачання, реалізації харчових продуктів, а також новітні споживчі уподобання населення доцільно чітко виділити  сфери харчової промисловості, що потребують поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів, та функції такого органу що не  будуть дублюватися із іншими органами державного управління та відповідати кращим світовим практикам та досвіду провідних держав», — сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

На думку членів комітету, поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів потребують продовольча безпека; інновації в сфері харчової промисловості; скорочення втрат продовольства та харчових відходів; схеми якості харчових продуктів.

Ukrainian

Читати ще