Належна підготовка вітчизняних виробників яловичини та державних інспекторів забезпечила успішність місії КНР

Дата публікації: 29-05-2017 - 17:58

22 травня 2017 року підписаний Протокол інспекційних, карантинних та ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України до Китайської Народної Республіки між Держпродспоживслужбою та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР.

Навчальна програма проекту IFC WBG «Реформування інвестиційного клімату в Україні» для виробників яловичини та державних інспекторів Держпродспоживслужби допомогла українській стороні успішно пройти місію інспекторів Китайської Народної Республіки та відкрити китайський ринок для української яловичини. Про це йдеться у листі Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи на адресу керівника проекту IFC WBG «Реформування інвестиційного клімату в Україні» Євгена Осмокеску.

Володимир Лапа відзначив, що згадана місія пройшла успішно -  за її результатами 22 травня 2017 року підписаний Протокол інспекційних, карантинних та ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України до Китайської Народної Республіки між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР. Підписання цього документу означає, що в подальшому українські підприємства зможуть експортувати заморожену яловичину до КНР.

«Ваш проект – єдиний проект міжнародної допомоги, який проводить навчальні заходи для сектору яловичини та допомагає операторам ринку запровадити кращі практики… У результаті навчальної програми виробники яловичини та державні інспектори Держпродспоживслужби отримали необхідні знання, а розроблений чек-лист допоміг в оцінці готовності підприємств до інспекції», - зазначив Володимир Лапа у своєму листі та відзначив важливість навчальних візитів експертів проекту на підприємств безпосередньо перед аудитом китайських інспекторів. Такий підхід, за його словами, допоміг зняти низку проблематичних питань, пов’язаних з виробництвом яловичини, та ефективно запровадити належні виробничі практики на місцях в короткі терміни.

Володимир Лапа наголосив, що Держпродспоживслужба сподівається на подальшу співпрацю з проектом, зокрема у контексті проведення навчання для виробників яловичини та розробці матеріалів щодо вимог до харчових продуктів та сировини КНР.

Ukrainian

Читати ще