Цього року Одещина може похизуватися грандіозними показниками з виробництва сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє головне управління статистики в Одеській області, передає agronews.ua.
До кінця року свинина може подорожчати на 7%, зрівнявшись у ціні із яловичиною. Але є більш доступні види м'яса - курятина. Таку думку у коментарі УНН висловив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
В Україні скоротилося виробництво м’яса свинини на 6,3% у травні 2018. Про це повідомляє Державна служба статистики України, за інформацією agropolit.com.
Україна – на першому місці в рейтингу 52-х країн світу із найдоступнішим м’ясом птиці та однин із лідерів із найнижчою ціною на свинину та яловичину. Про це свідчать дані британського видання The National Provisioner, яке спеціалізується на аграрній тематиці, повідомляє АgroРolit.com.
У наступні 10 років зростання виробництва усіх видів м’яса уповільниться, а споживання м’ясної продукції, навпаки, зростатиме. На цьому наголосив незалежний консультант із питань розвитку м'ясного бізнесу Євген Шатохін, повідомляє agrotimes.net.
Міністерство економічного розвитку та торгівлі (МЕРТ) заявило про експортні можливості для виробників замороженого м’яса, макаронних виробів і зерна. Про це повідомляє «Офіс з просування експорту», передає agropolit.com.
Україна все більше переходить на промислову продукцію замість підсобних господарств та власних городів. Про це на сторінці у Facebook розповідає директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, за інформацією agropolit.com.
Купівельна спроможність українців за рік впала на 11%. Такі висновки зробили в Асоціації постачальників торговельних мереж, де порахували цей показник не у звичних для Західного світу БігМаках, а у свинині, повідомляє agroday.com.ua.
Українці споживають лише 45–60% від необхідної норми молочних, м’ясних і рибних продуктів. Про це заявив в інтерв’ю виданню «Акценти» віце-президент Національної академії аграрних наук Михайло Гладій, повідомляє АgroРolit.com.