За січень-липень 2019 року Україна експортувала 20,28 тис. Т м'яса ВРХ (свіжого або охолодженого і замороженого) на $ 60,6 млн, що на $ 2,51 млн (4%) менше аналогічного періоду 2018 р.
Китайська Народна Республіка затвердила перелік українських потужностей з виробництва замороженої яловичини для експорту цієї продукції на китайський ринок, повідомляють у Держпродспоживслужбі України.
Міністерство сільського та лісового господарств Республіки Туреччина оприлюднило вимоги щодо ввезення живих тварин та продуктів тваринного походження у свою країну. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби.
Відтепер українські тваринники зможуть експортувати яловичину до Саудівської Аравії. Процес, який було запушено за участі Асоціації тваринників України, дійшов завершального етапу: погоджено ветеринарний сертифікат.
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів та компетентний орган Королівства Саудівська Аравія погодили форму міжнародного ветеринарного сертифіката на експорт м'яса (яловичини) та продуктів з нього з України до Королівства Саудівська Аравія.
Яловичина займає третє місце за часткою у виробництві основних видів м'яса в Україні. Найбільше в нашій країні випускається м'яса птиці. Продукція вітчизняних птахофабрик користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Українська свинина практично повністю забезпечує внутрішній ринок. Її експортний потенціал обмежений через поширення АЧС. Яловичина є найдорожчим і трудомістким видом м'яса. Вона займала в 2017 році всього 5,2% в обсязі українського м'ясного випуску, повідомляє pro-consulting.ua.