Експорт сала, свинячого жиру і жиру птиці з України за сім місяців 2019 року склав 30 т – це у 15 разів більше порівняно з результатом за весь 2018 рік (2 т). Про це повідомили у Державній фіскальній службі, передає AgroPolit.
Експорт сала, свинячого жиру і жиру птиці з України за сім місяців 2019 року склав 30 т – це у 15 разів більше порівняно з результатом за весь 2018 рік (2 т). Про це повідомили у Державній фіскальній службі, передає AgroPolit.
У січні-липні 2019 року Україна імпортувала 13,5 тис. т свинини загальною вартістю $25,7 млн. Про це свідчать дані Державної фіскальної служби, повідомляє AgroPolit.
За даними дослідження Rabobank, африканська чума свиней продовжує загрожувати світовому ринку свинини не тільки через скорочення виробництва в азійських країнах, але й через невизначеність щодо торгівлі та перспектив виробництва в інших частинах світу, повідомляє meat-inform.
За 2020 рік українські свинарі разом з переробними підприємствами спроможні поставити в Китай до 0,5 млн т свинини в забійній вазі, а в 2021 вже до 1 млн т, повідомляє Agronews.
У відповідь на ініціативу Асоціації тваринників України (АТУ) щодо відкриття ринку Китаю для експорту української свинини та активізації з цього питання переговорного процесу між Україною та Китаєм, Держпродспоживслужба вже звернулася до Компетентного органу Китаю.
Пекін, ймовірно, скасує заборону на американську птицю в рамках торговельної угоди і може придбати більше свинини зі США для заповнення дефіциту м’яса, спричиненого АЧС. Проте для цього є перешкода: у Китаї заборонено рактопамін, який використовують у 1/2 стада свиней США.
Про це повідомляє LandLord із посиланням на Reuters.