Українські виробники свіжої молочної продукції продовжують відчувати труднощі з реалізацією продукції. Це й не дивно, адже саме у жовтні відбулося найбільш масове та суттєве збільшення цін на свіжі молочні продукти.
Про це повідомляє «Інфоагро».
«Вибір у виробників невеликий: довго працювати без рентабельності вони не можуть, тому ціни і далі будуть зростати, навіть якщо прийдеться скоротити випуск продукції із-за слабшання попиту», — йдеться у повідомленні.
В кінці жовтня свіжі молокопродукти в дешевій упаковці заводами продавалися за такими цінами:
- молоко 2,5%, плівка –—16–18 грн/л;
- кефір 2,5%, плівка –—18–20 грн/л;
- сметана 15%, плівка — 43–48 грн/кг;
- сир кисломолочний 9% — 80–95 грн/кг.
Після деякого пожвавлення продажів в кінці літа та першій половині вересня, із-за збільшення цін вже у другій половині вересня заводам прийшлося зменшити випуск свіжих молочних продуктів на 6%, до 33 тис. т. Виробництво молока при цьому збільшилося на 1%, до 39,2 тис.т, а продукції з кисломолочного сиру на 6%, до 6 тис.т.
У жовтні помітне скорочення продажів, відповідно і виробництва, відбувалося вже у всіх категоріях свіжих молочних продуктів і, схоже, цей процес у листопаді зупинити вже не вдасться.