харчові продукти

  • Формальні вимоги не дотримуються бізнесом на 20-30%, — Держпродспоживслужба

    Навіть формальні вимоги не дотримуються бізнесом на 20-30%, вже не кажучи про належне обладнання харчоблоків, інвентар, дезінфекцію, медичні книжки, температурні режими та товарне сусідство.  Про це в екслюзивному інтерв'ю AgroPolit.com «Володимир Лапа: Іноді складно зрозуміти, чого більше – продукції чи льоду» заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

    Дата: 08 - 08 - 2018
  • В Україні стало більше експортерів продуктів
     

    Близько 300 українських підприємств мають право експорту в країни Євросоюзу, з них - 109 виробники харчових продуктів. Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, зросла з 690 в жовтні 2017 року до 836 - станом на початок липня 2018 року.

    Про це в п'ятницю, 3 серпня, повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на директора департаменту Бориса Кобаля.

    Дата: 06 - 08 - 2018
  • У 2019 році перевірку харчових продуктів проводитимуть раз на три місяці – Держпродспоживслужба

    У 2019 році Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) проводитиме перевірку харчових продуктів, які швидко псуються, раз на три місяці. Про це в блозі на АgroРolit.com. розповів голова Державної служби України з питань безпечності харчових продукті та захисту споживачів Володимир Лапа.

    Дата: 23 - 07 - 2018
  • Мінімальний набір продуктів за рік подорожчав на чверть

    Набір із 23 соціально значущих товарів, до якого входять овочі, хліб, макарони, молоко, м’ясо, цукор, яйця та крупи, за рік виріс в ціні на 24% — з 825 грн у травні 2017-го до 1021 грн у травні нинішнього року. Про це свідчить дослідження аналітиків Економічного дискусійного клубу, повідомляє agroday.com.ua.

    Дата: 18 - 06 - 2018
  • У Мінагрополітики відбулась зустріч зі швейцарськими колегами щодо впровадження системи контролю за безпечністю харчових продуктів

    Створення та впровадження сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні є важливим етапом для розвитку молочної галузі та тваринництва в цілому. Про результати співпраці, головні завдання та виклики у реалізації проекту йшлося під час зустрічі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з експертами Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) Крістіаном Робіном та Барбарою Єггін, Проекту з безпечності молока (SAFOSO), представниками Держпродспоживслужби та Мінагрополітики, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

    Дата: 07 - 06 - 2018
  • Держінспекторам можуть заборонити розглядати справи щодо порушення законодавства про харчові продукти

    Міністерство аграрної політики України запропонувало внести зміни до закону "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин", відповідно до якого не державні інспектори, а суди мають розглядати справи про порушення цього закону. Відповідний проект закону оприлюднений на офіційному сайті Мінагрополітики, передає УНН.

    Дата: 30 - 05 - 2018
  • Перевірки по-європейськи. Як інспектуватимуть вітчизняних виробників продуктів

    Держспоживслужба почала працювати за новими правилами перевірки якості харчових продуктів, які повинні допомогти позбутися нескінчених хабарів. 

    Для бізнесу немає нічого страшнішого, ніж перевірка з боку санепідемстанції, Держспоживслужби та різних інспекторів. Чимало підприємців просто включають у постійні витрати видатки на хабарі. Про це йдеться у сюжеті економічного щотижневика Перша Шпальта, за інформацією НВ Бізнес.

    Дата: 25 - 05 - 2018
  • За І квартал 2018 року Україна експортувала аграрної продукції на 4,3 млрд доларів США

    За даними Державної служби статистики, у першому кварталі поточного року українські аграрії експортували на зовнішні ринки своєї продукції на 4,3 млрд доларів США. Ця сума відповідає 38% від усього експорту України за січень-березень 2018 року, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

    Дата: 17 - 05 - 2018
  • За використання пальмової олії в продуктах пропонують встановити штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів — законопроект

    У Верховній Раді України зареєстровано Проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів» № 2351-VIII, який забороняє використання в продуктах харчування пальмової олії і встановлює штраф від 20 до 200 неоподаткованих мінімумів. Про це пише сайт Верховної Ради, повідомляє АgroРolit.com.

    Дата: 26 - 04 - 2018
  • Дозвіл на експорт продукції до ЄС значно спрощує доступ на ринки Азії, Африки та Латинської Америки, – Микола Білоус

    Якщо підприємство має дозвіл на експорт продукції до Європейського Союзу, то країни Азії, Африки та Латинської Америки спрощують доступ і на власні ринки. Такий підхід пов'язаний з тим, що в ЄС діють високі стандарти якості та безпечності харчових продуктів, яким ці держави довіряють. На цьому наголосив заступник директора Департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Білоус під час круглого столу «Безпечність та якість харчових продуктів», повідомляє АgroРolit.com.

    Дата: 25 - 04 - 2018