Експорт м’яса та м’ясопродуктів (у перерахунку на м'ясо) у січні–серпні 2018 року склав 258 тис. тонн (+6% до аналогічного періоду 2017 року), імпорт — 180 тис. тонн (+41%). Про це повідомляють аналітики Економічного Дискусійного Клубу (ЕДК), передає agravery.com.
Світова торгівля свининою продовжуватиме рости, але вона стає все більш складним процесом з надзвичайно високою конкуренцією на головних ринках збуту. Про це повідомляють у своєму аналізі Rabobank, передає pigua.info.
У наступні 10 років зростання виробництва усіх видів м’яса уповільниться, а споживання м’ясної продукції, навпаки, зростатиме. На цьому наголосив незалежний консультант із питань розвитку м'ясного бізнесу Євген Шатохін, повідомляє agrotimes.net.
Компартменталізація є гарантією роботи підприємства навіть в умовах АЧС. Цей механізм дозволить врегулювати ситуацію із забороною експорту української свинини та підтримати вітчизняних виробників. У світовій практиці, процедура компартменталізації вже давно впроваджена. В Україні ж її впровадження блокує Мінагрополітики.