Експорт м’яса та м’ясопродуктів (у перерахунку на м'ясо) у січні–серпні 2018 року склав 258 тис. тонн (+6% до аналогічного періоду 2017 року), імпорт — 180 тис. тонн (+41%). Про це повідомляють аналітики Економічного Дискусійного Клубу (ЕДК), передає agravery.com.
Україна продовжує збільшувати експорт продукції птахівництва та відкривати нові ринки збуту. Так, за даними Державної фіскальної служби за 7 місяців 2018 року експортовано 184,6 тис. тонн м’яса та їстівних субпродуктів свійської птиці, що на 8,9 % більше від аналогічного періоду минулого року. Продукція експортується у 80 країн світу, а у 2018 році було відкрито чотири нових ринки – Албанія, Гана, Гонконг та Марокко, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Експорт продукції м'ясної групи у І півріччі поточного року збільшився проти січня-червня 2017 року з 265 млн дол. США до 304 млн дол. США – більш як на 14%. Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов, передає Укрінформ.
У січні-липні 2018 року Україна експортувала 184,646 тис. тонн м`яса птиці на суму $289,96 млн. Про це свідчать дані митної статистики Державної фіскальної служби, передає agravery.com.
Україна та Китай підписали Меморандум про співробітництво та сприяння взаємній торгівлі м’ясом птиці. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, за інформацією agropolit.com.
Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа перебуває з робочим візитом у Японії з метою розширення експортного постачання української сільськогосподарської та харчової продукції на японський ринок. Про це повідомляє прес-служба відомства.