Експерти прогнозують подорожчання м’яса

Дата публікації: 10-07-2018 - 12:37

До кінця року свинина може подорожчати на 7%, зрівнявшись у ціні із яловичиною. Але є більш доступні види м'яса - курятина. Таку думку у коментарі УНН висловив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Свинина до кінця року в середньому може подорожчати на 6-7%. Проте якщо справдиться прогноз фахівців, і ріст цін складе 10%, свинина зрівняється у вартості із яловичиною, кілограм якої в середньому коштує 124 грн.

Яловичина, до речі, теж зростає, але менш повільними темпами, при тому що затрати на виробництво цього продукту є вищими.

Оскільки запастися м’ясом заздалегідь не можливо, я б радив українцям переходити на більш доступні види м’яса — м’ясо птиці”, — сказав Дорошенко.

Найпопулярнішим м’ясом птиці в Україні сьогодні є курятина, додав він.

“Обираючи курятину, українці як правило купують філе або ж тушку бройлера. Проте є ще гомілка, крильця, які коштують більш помірно. Навіть у порівнянні із вартістю за кордоном. Я б радив звертати увагу на них, вони у нас поки що недооцінені”, — порадив експерт.

“Світовий попит на м’ясо птиці дедалі зростає через його доступність в порівнянні з іншими видами м’яса. Збільшення споживання м’яса птиці спостерігається майже на всіх світових ринках, тому перспективи зростання українського експорту досить сприятливі.

Ukrainian

Читати ще