Вартість м'яса в Україні з початку поточного року зросла майже на чверть, зокрема, яловичина подорожчала на 30%, а свинина - на 15%, повідомила прес-служба консалтингової агенції Pro-Consulting, передає Уніан.
З початком осені ціни, як і прогнозували «Вести», стрімко полетіли вгору. Найбільше подорожчання вдарило по так званому борщовому набору, але незабаром цінники зміняться також на хліб і на сало, повідомляють Вести.
М’ясний кошик за перше півріччя 2018 року подорожчав на 3%, або на 19 гривень. Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у мережі Facebook, передає agravery.com.
До кінця року свинина може подорожчати на 7%, зрівнявшись у ціні із яловичиною. Але є більш доступні види м'яса - курятина. Таку думку у коментарі УНН висловив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Середнє значення Індексу цін на м'ясо ФАО склало в червні 169,8 пункту, що трохи (на 0,3%) вище травневого показника, але на 3,3% нижче в порівнянні з рівнем червня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба ФАО, передає agravery.com.