80% харчових продуктів в Україні містять пальмову олію

Дата публікації: 06-04-2018 - 11:24

Україна є лідером в Європі по імпорту пальмової олії. Про це на прес-конференції розповіла доктор технічних наук Олена Сидоренко, передає ГолосUA.

За її словами, виробникам це дуже вигідно, адже пальмова олія дешева. Але небезпечна для здоров’я споживачів, особливо дітей.

«Якщо будуть введені величезні штрафи й заборони на використання пальмової олії в дитячому харчуванні – тоді будуть позитивні результати», — вважає Сидоренко.

На даний час у 80% продуктів в Україні міститься гідрогенізований жир. «Він є в морозиві, соусах, кетчупах, дитячих десертах і багатьох інших продуктах», — додала експерт.

Зазначимо, що з 4 квітня в Україні набув чинності закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», який покликаний забезпечити контроль харчової галузі за європейськими стандартами. Але продукти зі вмістом пальмової олії все одно не зникнуть з полиць українських магазинів.

До слова, в парламенті зареєстрований законопроект № 3871 щодо заборони використання пальмової олії харчовиками. Однак, більш року тому його повернули на доопрацювання, документ і досі чекає на розгляд.

Ukrainian

Читати ще