Україна має найнижчі ціни на м’ясні продукти серед 52 країн-виробників

Дата публікації: 29-08-2017 - 14:41

Такі дані у своєму дослідженні оприлюднила європейська кейтерингова компанія Caterwings. 

 

Одна з найбільших європейських кейтерингових компаній Caterwings оприлюднила рейтинг індексу вартості мясних та рибних продуктів за 2017 рік серед 52 країн - провідних всесвітніх виробників та споживачів м'яса у світі.

Згідно оприлюднених даних, Україна із загальним рейтингом -52,32 % займає останнє місце, маючи найнижчу середню вартість за кілограм яловичини та курки, та середні ціни стосовно трьох інших показників – свинини, баранини та риби.

Найдорожче м'ясо продається в Швейцарії - кілограм яловичини там коштує майже 50 дол., але для отримання кг м’яса, швейцарець повинен відпрацювати 3 години, а українець - майже 11 годин.

Компанія розрахувала індекс кожної з країн шляхом аналізу цін на м'ясо в провідних містах кожної країни, на які припадає щонайменше 25% від загальної кількості населення країни. Щоб визначити доступність цін за 1 кг мяса, їх було зіставлено з мінімальною заробітною платою кожної країни, а потім розраховано з урахуванням кількості годин, які людина повинна працювати, щоб мати можливість купувати кожен тип м'яса.

 

Ukrainian

Читати ще