Китайська Народна Республіка затвердила перелік українських потужностей з виробництва замороженої яловичини для експорту цієї продукції на китайський ринок, повідомляють у Держпродспоживслужбі України.
У 2018 році Україна подала заявку на право експорту свинини та яловичини до країн ЄС. Як заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, раніше цього не робили через нестабільну ситуацію з АЧС в Україні та низку організаційних моментів. У 2018 році ситуація з АЧС поліпшилася і виникли всі передумови для експансії української свинини та гов'яди на ринки ЄС
Турецька Республіка залишається одним з основних партнерів України в галузі АПК. Минулого року Туреччина посіла 6-те місце серед країн, в які найбільше експортується українська агропродовольча продукція (експорт склав 1 182,7 млн дол. США), та 3-тє місце серед країн, з яких Україна її імпортує (імпорт склав 382,1 млн дол. США). На цьому наголосила в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час зустрічі з надзвичайним послом Республіки Туреччина в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Середнє значення Індексу цін на м'ясо ФАО склало у вересні 166,2 пунктів, що трохи нижче його переглянутого значення за серпень. Про це повідомляє прес-служба ФАО, передає agravery.com.
Вартість м'яса в Україні з початку поточного року зросла майже на чверть, зокрема, яловичина подорожчала на 30%, а свинина - на 15%, повідомила прес-служба консалтингової агенції Pro-Consulting, передає Уніан.
З початком осені ціни, як і прогнозували «Вести», стрімко полетіли вгору. Найбільше подорожчання вдарило по так званому борщовому набору, але незабаром цінники зміняться також на хліб і на сало, повідомляють Вести.
Вперше за 25 років виробництво м'яса великої рогатої худоби в Україні стало рентабельним. Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» із посиланням на коментар директора Інституту Юрія Лупенка щодо нещодавно оприлюднених Державною службою статистики України даних про рівень рентабельності виробництва сільгосппродукції в сільськогосподарських підприємствах.
М’ясний кошик за перше півріччя 2018 року подорожчав на 3%, або на 19 гривень. Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у мережі Facebook, передає agravery.com.